Most kiderül, hosszú, kemény télre számítsunk-e még - Itt a friss szerdai időjárás-előrejelzés

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2023.01.25. 01:27

Ilyen időjárás várható "pálfordulókor".

A néphit szerint ha a „pálforduló” napján süt a nap, akkor még hosszú kemény télre kell számítani. Most kiderül, mi várható a mai nap és a következő időszakban.

A Kárpát-medencéről levonul a mediterrán ciklon felhő- és csapadékzónája, és az északra lévő anticiklon peremén egyre hidegebb levegő szivárog fölénk.

Tartós, sűrű köd

tartós, sűrű köd
Tartós, sűrű köd - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Az ország nagy részén tovább csökken a felhőzet, majd éjszaka elsősorban a Dunántúlon, illetve a déli, délkeleti megyékben alacsonyszintű rétegfelhőzet, helyenként köd képződik.

Szerda napközben a réteges felhőzet terjeszkedik, de legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb térségében (beleértve a fővárost is) hosszabb időre kisüthet a nap.

Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a borult részeken lehet hószállingózás, szitálás, a ködös részeken esetleg ónos szitálás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és -4 fok között alakul, de a szélcsendes, derült fagyzugos részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között valószínű.

.