Két front is átvonul felettünk - 13 megyére adtak ki figyelmeztetést szerdára

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2023.01.04. 01:27

Ilyen időjárás várható szerdán.

Elsőként egy hideg-, majd egy melegfront vonul át felettünk az elkövetkező órákban, azonban ez időjárásunkra nem sok hatással lesz. Az enyhe tavaszias idő - főként délnyugaton - továbbra is velünk marad. 

Figyelmeztetés szerdára

Figyelmeztetés szerdára
Figyelmeztetés szerdára - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

A dél felé vonuló hidegfronti felhő- és csapadékrendszer hajnalban a déli megyéket is elhagyja, azonban ezzel egyidejűleg ismét terjeszkedhet a köd, illetve a rétegfelhőzet.

Ezek zsugorodását követően szerdán napközben egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap, majd a nap második felében északnyugatról melegfronthoz kapcsolódó felhőzet húzódik fölénk, amiből estefelé az északi megyékben helyenként előfordulhat kisebb eső.

Emellett a köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon szitálás nem kizárt. Éjjel jobbára mérsékelt marad az északnyugati szél, amely szerdán egyre többfelé délnyugatira, délire fordul, és az esti órákban már nagyobb területen kísérik élénk lökések.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon néhol melegebb is lehet.

.