Rengetegen igényeltek otthonfelújítási támogatást az év végén

MTI

2023.01.26. 10:54

A program tavaly december 31-i lezárulta előtt több mint százezer igénylés érkezett be.

A kormány az otthonfelújítási program 2021-es kezdete óta 250 ezer család otthonának felújítását támogatta összesen több mint 523 milliárd forinttal - közölte a Magyar Államkincstár csütörtökön, jelezve azt is, hogy folyamatos az otthonfelújítási támogatások feldolgozása és kifizetése

A közlemény szerint a két évre meghirdetett program tavaly december 31-i határidejének lezárulta előtt kiugró mennyiségű, több mint százezer igénylés - ami másfélszerese a 2021-ben beadott kérelmeknek - érkezett a Magyar Államkincstárhoz.

A Kincstár megnövelt létszámmal, folyamatosan végzi a kérelmek elbírálását, amely a megugrott igényszám miatt az eddiginél több időt vesz igénybe - közölték, jelezve azt is, hogy a támogatói okirat kiállítását követő 5 napon belül továbbra is minden arra jogosult igénylőnek kiutalják az otthonfelújítási támogatást.

Az otthonfelújítási támogatási programban a családok az otthonfelújítási munkájukhoz 3 millió forintos kormányzati támogatást kaphattak. Az átlagos támogatás 2 millió forint volt. A kérelmek feldolgozásában a Kincstár 2022 novemberéig határidőben mindent teljesített - közölték.

.