Mintegy egymillió matrica adatait kérdezték le egy hónap alatt

MTI

2023.02.21. 01:00

Az eredmény nem függ a vásárlás módjától és helyétől.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) saját online e-matrica lekérdező felületén egy hónap alatt mintegy egymillió alkalommal ellenőrizték a közlekedők, hogy van-e autópálya-matricájuk, és az meddig érvényes - közölte a szolgáltató az MTI-vel.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. 2023. január 17-én indította el e-matrica lekérdezőjét a nemzetiutdij.hu oldalon.
A felületen csak az első napon mintegy 300 ezer matricaellenőrzés történt, az azóta eltelt egy hónapban, február 17-ig pedig mintegy egymillió - írták a közleményben.

A NÚSZ Zrt. hangsúlyozta, hogy fejlesztése az első hónap tapasztalatai alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Míg tavaly egész évben nagyjából minden ötödik hívás alkalmával az autópályamatrica-vásárlásaikról érdeklődtek ügyfelek, addig idén jelentősen csökkent az ilyen típusú telefonos megkeresések aránya. Az idén január 17. és február 17. között hozzávetőlegesen 50 százalékkal esett vissza a call centerükben az ilyen tartalmú hívások aránya az előző év ugyanezen időszakához képest.

A nemzetiutdij.hu oldalon lévő e-matrica lekérdező teljeskörű, hivatalos információt tartalmaz, az eredmény nem függ a vásárlás módjától és helyétől - ismertette a szolgáltató.

.