Jön a vihar - Másodfokú figyelmeztetést adtak ki 11 vármegye területére

Időjárási hírek

MTI

2023.02.03. 10:07

Pénteken késő délutántól várható a zord idő.

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye területére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

pénteken késő délután
Figyelmeztetés szombatra - Széllökés - Forrás: met.hu

Veszélyjelzésükben azt írták, pénteken késő délután, illetve este az északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és esetleg a középső országrészben viharos - 60-80 kilométer/órás - lökések kísérhetik.
Az északnyugati határvidék közelében, illetve a Dunántúli-középhegység, a Börzsöny magasabban fekvő részein 90 kilométer/óra körüli, esetleg afölötti lökés sem kizárt. A késő esti órákban kissé veszít erejéből a légmozgás.

A meteorológiai szolgálat Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, itt a várt legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát.

Az óránként 70 kilométert meghaladó széllökések veszélye miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye területére.

.