Itt a friss meteorológiai előrejelzés csütörtökre - Mutatjuk, hol várható zivatar

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2023.03.09. 01:27

Ilyen időjárás várható csütörtökön.

Folytatódik az enyhe idő, a felhőzet csütörtökön nagyobb területen felszakad, csökken. A záporok, zivatarok kialakulásához kedvezővé válhat a helyzet, de több tényező miatt nehéz meghatározni számosságukat. A nagyobb területet érintő erős szél viszont jóval biztosabbnak tűnik.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás: met.hu

Csütörtökön a délelőtti órákban még sok lesz a felhő, majd délutánra szakadozik, és egyre inkább gomolyosodik a felhőtakaró. A nap második felében már sokfelé napos, gomolyfelhős idő várható. Összességében több helyen lehet eső, zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Utóbbira nagyobb esély a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, illetve a déli országrészben van. Éjszaka a déli, délnyugati szél kevés helyen, holnap már nyugati szél nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 21 fok között alakul, a nyugati tájakon lesz a melegebb.

.