Lecsapott a NAV a hamis telefontartozékokra

MTI

2023.03.01. 13:01

Az adóhatóság egyszerre lépett fel országszerte a boltokban, amelyek nem eredeti töltőkábeleket, csatlakozókat és fülhallgatókat is árultak.

Hamis mobiltelefon-tartozékok forgalmazása miatt több mint negyven üzletre csapott le egy időben az adóhatóság  - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a hamis márkajelzéssel, felirattal ellátott kiegészítőkkel a boltosok megtévesztették a vásárlókat, és csaknem tízmillió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosnak.

A NAV Bevetési Igazgatóságának munkatársai egy rutinellenőrzés után egyszerre léptek fel országszerte a boltokban, amelyek nem eredeti töltőkábeleket, csatlakozókat és fülhallgatókat is árultak. A több száz hamis eszközt azonnal kivonták a forgalomból, mivel azok akár életveszélyesek is lehetnek - írták.

"Az eredeti márkajelzéssel megegyező külsejű, logóval ellátott kiegészítőkkel az üzletek megtévesztették vevőiket, miközben a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták azokat forgalomba" - közölte a NAV, amely iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt indított eljárást az ügyben.

.