Március 15. - Felvonulás és koncertek is lesznek Pécsen

Március 15.

MTI

2023.03.11. 18:17

Két helyszínen várják az érdeklődőket.

Két helyszínen, lovasok, huszárok részvételével, felvonulással, színjátékkal és koncertekkel várják az érdeklődőket március 15-én Pécsen - közölte a város ünnepi programjait szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) az MTI-vel.

Március 15-én délután fél négytől gyülekeznek a lovasok és huszárok a pécsi 48-as téren, majd elhangzik Vörösmarty Mihály Országháza című verse, és elindul a felvonulás a Rákóczi úton a Kossuth térre, ahol négy órától kezdődnek az ünnepi programok.

Péterffy Attila polgármester beszédét követően a Sziniminisz Színjátszó Társulat előadását tekinthetik meg az érdeklődők, majd koszorúzást tartanak a Kossuth-szobornál.

A dalok alapját nyújtó cimbalom mellett a jazz, a latin zene és a balkáni ritmusok kedvelői szórakozhatnak délután öttől a Fonogram-díjas Cimbaliband koncertjén, amelyen a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével és modern zenei stílusokkal.

Az estet a balkáni és a kelet-európai zenéből inspirációt merítő, a sajátos elektro-etno stílust képviselő Balkan Fanatik koncertje zárja fél héttől.
    A pécsi ünnepi programokról további részletek olvashatók a www.pecsiprogram.hu oldalon.

.