Markáns hidegfront hoz lehűlést - Itt a friss időjárás-előrejelzés

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2023.03.25. 01:27

Március 25-én, ha kijön a medve, megszólal a béka, 40 napig még tél lesz - tartja a babona.

Egy hidegfront érkezik, így több helyen számíthatunk csapadékra. Vasárnap lesz egy kisebb szünet, majd egy újra megnő a csapadékhajlam, míg a jövő hét elején szeles idő várható markáns lehűléssel.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás: met.hu

Szombat délelőttig nagyrészt borult lesz az ég. Szombat délutántól szakadozik, csökken a felhőzet, estére szinte mindenütt kiderül az ég. Éjszaka és szombaton többfelé kell esőre, záporra számítani, egy-egy helyen zivatar is kialakulhat. Napközben a csapadék súlypontja kelet felé helyeződik. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, több helyen erős lesz.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 18 fok között várható.

Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Hétfőn a reggeli, délelőtti óráktól kezdve fokozatos szélerősödés várható, és a déli, kora délutáni órákra el is éri maximumát az északnyugati szél. Nagy területen valószínű viharos, 60 kilométer/óránál erősebb szél, de a 70-80 kilométer/órás széllökésre is fel kell készülni még síkvidéken is. Ennél nagyobb szélsebességre a hegyvidéki területeken kell számítani, ott akár a 90-100 kilométer/órát is elérhetik, akár meg is haladhatják a széllökések. Az esti óráktól kissé mérséklődik a légmozgás, de még így is nagy területen lesz élénk, erős a szél.

Kedden ugyan már veszít erejéből a szél, de továbbra is nagy területen kell erős, viharos széllökésekre számítani.

.