Markáns hidegfront jön - Öt megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Időjárási hírek

MTI

2023.03.11. 01:27

12 megyére pedig elsőfokút.

Markáns hidegfront érkezik éjszaka, amely nemcsak jelentős lehűlést, de viharos északnyugati szelet is hoz magával.

A hidegfront hétvégére lehűti a levegőt, és csaknem országszerte erős szelet hoz, többfelé viharos lökések is lehetnek. A hegyekben akár 90 kilométer/órát meghaladó lökések is előfordulhatnak.

A Kisalföldön, a Dunántúl északkeleti részén, a főváros térségében, illetve az Alföld északnyugati részén lesz nagyobb a viharos szél esélye, a délnyugati és északkeleti országrészben kevésbé valószínű kialakulása.

Figyelmeztető előrejelzés - Széllökés

Időjárás-előrejelzés - Markáns hidegfront érkezik az országba
Időjárás-előrejelzés - Széllökés - Forrás: met.hu

A meteorológiai szolgálat Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye kivételével figyelmeztetést adott ki a széllökések veszélye miatt, öt vármegyére másodfokút.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

Szombaton felhőátvonulások zavarják a napsütést, ugyanakkor a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén és attól északkeletre a nap nagyobb részében több felhő lehet. Arrafelé záporok, hózáporok is előfordulhatnak. Éjszakától az északnyugatira forduló légmozgás egyre nagyobb területen feltámad, holnap csaknem országszerte erős, többfelé viharos lökések kísérik. Késő délutántól jelentősen veszít erejéből a szél.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 12 fok között valószínű, de a délnyugati határnál ennél kissé melegebb is lehet.

.