Húsvét - Családi programokkal várják a látogatókat Budapesten a Vasúttörténeti Parkban

Húsvét

MTI

2023.04.09. 13:57

Szezonnyitó programok a Vasúttörténeti Parkban.

Húsvéthétfőn családi programmal várja a látogatókat Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja, a fővárosi Vasúttörténeti Park.

Az április 1-je óta nyári nyitvatartással üzemelő Vasúttörténeti Park április 10-én tartja meg a Húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban elnevezésű egész napos programját.

A közlemény szerint a rendezvényen 11 órától az Ákom-Bákom Bábcsoport a Világgá ment Csacsi és Bari című történetét adja elő, majd 13 órától az Aranykapu Hagyományőrző Társulat tavaszköszöntő műsora látható. Mint írják, a magyar népszokások interaktív, élőzenés előadás keretében is megjelennek a Vaga Banda gólyalábasok jóvoltából, akik többek között tojászsonglőrködéssel, látványos jelmezekkel, locsolóversekkel és tavaszköszöntő dalokkal érkeznek az eseményre.

Mint írják, működni fog a kerti vasút, a fordítókorong és a gőzmozdony, de ki lehet próbálni a kézi hajtányt és a pónilovaglást is. Mindemellett lesz arcfestés, kézműves sarok és állatsimogató, ahol a nyulakon kívül egy holland törpe kecske és kisgidái is várják a látogatókat - olvasható a közleményben.

További információ a Vasúttörténeti Park weboldalán olvasható.

.