Öt év alatt megduplázódott a jégveréssel kapcsolatos károk száma

MTI

2023.05.12. 19:37

Az Aegon 2022-ben közel egymilliárd forintot fizetett ki emiatt.

Az elmúlt öt évben megduplázódott a jégverésből eredő károk száma a biztosítótársaság saját adatai szerint, az okozott anyagi kár sokszorosára emelkedett, a társaság egyedül 2022-ben közel egymilliárd forintot fizetett ki emiatt - közölte pénteken az MTI-vel az Aegon Magyarország Zrt.

A közlemény szerint jégeső idején a tetőcserepek, fedőanyagok sérülhetnek meg, törhetnek el, beázást vagy vízszivárgást eredményezhet. A jégverés kárt tehet a járművekben, a kerti bútorokban, a kerítésben, a kültéri dekorációban és más udvari vagyontárgyakban is. A jégesőt kísérő viharos, erős szél gyakran dönt ki fákat is, amelyek szintén jelentős károkat okozhatnak, mindezek ellen a biztosítás a leghatékonyabb óvintézkedés - emelték ki.

Az Aegon adatai szerint az elmúlt öt évben a jégveréssel kapcsolatos károk folyamatosan emelkednek. A biztosító 2018-ban 3058 káresetre valamivel több mint 173 millió forintot fizetett ki, 2021-ben 7672 eset volt, amelyre 972 millió forintot fizettek, míg tavaly 6616 káreseményben 941 millió forint volt a kifizetés.

Öt év alatt összesen közel 25 ezer esetre több mint 2,5 milliárd forintot utaltak ügyfeleiknek. A legtöbb kár a tetőkben, előtetőkben, a medencékben és a redőnyökben keletkezett - ismertette a statisztikát a társaság.

.