Robbanás történt egy soproni társasházban

MTI

2023.05.09. 12:57

A társasház lakóinak el kellett hagyniuk az épületet.

Robbanás történt Sopronban, az óvároshoz közeli Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka - közölte Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

A Sopron Média Facebook-oldalán arról tájékoztattak, hogy egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket; a férfit kórházba szállították.

Németh Ramóna elmondta azt is, hogy a tizenkét lakásos társasház lakóinak el kellett hagyniuk az épületet.

A robbanás okát egyelőre vizsgálják - fűzte hozzá.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.

A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.
A város hivatalos médiaportálja, a Sopron Média beszámolója szerint a környező házakban is jelentős károk keletkeztek, ablakok törtek be.

Kitértek arra is, hogy az érintett társasház lakóit a helyi önkormányzat saját költségén szállásolta el az éjszakára.

Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere közösségi oldalán kedd délelőtt megerősítette, hogy szállodában helyezték el a társasház lakói közül azokat, akik ezt igényelték.

Hozzátette: az önkormányzat statikus kirendeléséről intézkedett és amennyiben huzamosabb ideig nem lesz lakható az épület, segítenek a lakóknak.

Az épület védelméről a vizsgálat idején a rendőrség gondoskodik.
A polgármester bejegyzése szerint a háromszintes társasházban lakásonként kétszázezer forint vissza nem térítendő juttatást adnak.

.