Vasárnap a város legnagyobb gyerekrendezvényét tartják Szentendrén

Gyermeknap

MTI

2023.05.28. 07:57

Minden év május utolsó vasárnapján, a Nemzetközi Gyermeknapon tartják a város legnagyobb gyerekrendezvényét.

Vasárnap egy napra ismét megalakul Szentendre gyerekbirodalma, Lurkócia: koncertek, bábszínház, bemutatók várják a családokat - tájékoztatta az MTI-t Lakatos Judit, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

Minden év május utolsó vasárnapján, a Nemzetközi Gyermeknapon tartják a város legnagyobb gyerekrendezvényét, ahol az idén is nyolc állomáson várnak mindenkit a Czóbel parkban. A program döntően a város közösséget erősítő, nagy hagyományokkal rendelkező közművelődési csoportjainak részvételével valósul meg - emelte ki Lakatos Judit.     

A nagyszínpadon egész nap váltják egymást a különböző fellépők: tánccsoportok, bábszínház, fúvószenekar, gyermekszínház, és katonazenekari koncert is várja a látogatókat, de lesz kötélugró bemutató, valamint koncertet ad az Óbudai Danubia Zenekar ütőegyüttese és a Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokságának Katonazenekara.     

A színpadi produkciók mellett különböző játékok és kreatív foglalkozások várják a gyerekeket, így sakk és Rubik-kocka, valamint zoknicsata. A P'Art Mozi és a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület programjai mellett lesz hangszersimogató és alkotóműhely; a tűzoltóság és a rendőrség bemutatója keretében a gyerekek a tűzoltó- és a rendőrautóba is beülhetnek.     

A Magyar Posta jóvoltából megnyílik a Meseposta, ahol minden megtapintható, kipróbálható: a bélyegzés, az árusítás, vásárlás, űrlap kitöltése, levélfeladás. A játszóházban mini felvevő pultokkal, bélyegfallal, jelmezekkel, szerencsekerékkel találkozhatnak a gyerekek.     

Az 5 órakor kezdődő táncházhoz Pálházi Bence és Bandája húzza a talpalávalót, majd ezt követően értékes nyereményeket sorsolnak ki azok között a gyerekek között, akik végigjárták a gyerekbirodalom mind a nyolc - köztük a lazulásügyi és az állatbarátügyi - "minisztériumát" -, és ezt pecséttel igazolják - tájékoztatott az igazgató.

.