Fülöp-szigetekről érkező munkavállalókat támogat a VDSZ

MTI

2023.06.29. 08:13

A VDSZ segíti majd a Magyarországra érkező Fülöp-szigeteki munkavállalókat.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) támogatni fogja a Magyarországra érkező Fülöp-szigeteki munkavállalókat - közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke az MTI-vel.

A közlemény szerint az IndustriALL Global - a fém-, vegyiparban, energetikában, bányászatban, textiliparban és kapcsolódó iparágakban dolgozókat képviselő független szakszervezetek egyesülete - félidős kongresszusán állapodott meg a Fülöp-szigeteki ipari szakszervezetek képviselőjével arról, hogy a VDSZ szervízközpontot hoz létre a Fülöp-szigeteki munkavállalók érdekképviseletére és munkaügyi segítségére Magyarországon.

A VDSZ az IndustriALL Globallal együttműködve segíti majd a Magyarországra érkező Fülöp-szigeteki munkavállalókat.

A megállapodás alapján a Fülöp-szigeteki szakszervezet tájékoztató füzetet és a magyar szakszervezetbe szóló belépési nyilatkozatot ad a Fülöp-szigetekről kiutazó munkavállalóknak, ezzel is segítve beilleszkedésüket. A Fülöp-szigeteki munkavállalók amennyiben belépnek a VDSZ-be, a szakszervezet tagjává válnak, így minden szakszervezeti szolgáltatást igénybe vehetnek - áll a közleményben

A szolgáltatás elsősorban a munkajogi, és emberi jogi segítségre terjed ki - közölte az elnök.
A genfi székhelyű IndustriALL Global Union tagszervezetei több mint 50 millió munkavállalót képviselnek 140 országban.

.