Kamion Eb - Eredmények az első poznani nap után

MTI

2023.06.24. 21:54

A poznani versenyhétvége vasárnap egy újabb időmérő edzéssel, valamint további két futammal folytatódik.

Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig ötödikként ért célba a címvédő és négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Eb idei harmadik állomásának első napján, szombaton, Poznanban.

Az összetett pontversenyt vezető 38 éves szombathelyi pilóta a pénteki szabadedzéseken és a szombat délelőtti időmérő edzésen is tarolt, így az első versenyt a pole pozícióból kezdhette. Kiss Eb-címvédőhöz méltó módon nem is hibázott a 11 körös viadalon, s győzelemre váltotta az első rajtkockát, mellyel tovább növelte az előnyét az összetettben.

A szombati második futamon Kissnek a fordított rajtrács szabályának megfelelően a nyolcadik pozícióból kellett startolnia, és az első kanyarokban előtte zajló küzdelem, valamint koccanások miatt először visszaesett kilencediknek, aztán viszont megkezdte a felzárkózást. A leintésig három riválisát sikerült megelőznie a magyar Eb-címvédőnek, aki az utolsó két körben az első négy helyen száguldókat is utolérte, előzni viszont már nem tudott.

Kiss a poznani első nap után 122 ponttal áll az élen az összetettben, mögötte a németek hatszoros Európa-bajnoka, Jochen Hahn a második 103-mal, a háromszoros Eb-győztes spanyol Antonio Albacete pedig a harmadik 87-tel.

A poznani versenyhétvége vasárnap egy újabb időmérő edzéssel, valamint további két futammal folytatódik.

.