Kidőlt fák, leszakadt vezetékek - Sok helyen okozott kárt a vihar

Viharkárok

MTI

2023.06.23. 23:48

Helyszínről helyszínre haladva számolják fel a károkat a tűzoltók.

Az elmúlt órákban az ország középső részén sok helyen okozott károkat a vihar, amely folytatja útját kelet felé - tájékoztatta a katasztrófavédelem pénteken késő este az MTI-t.

Mintegy ötszáz segélyhívást kaptak a katasztrófavédelem műveletirányító ügyeletei azóta, hogy a hőséget leváltó vihar elérte az ország nyugati határát - ismertették.  

A Balaton környékén például Siófokon a földhivatal épületére dőlt egy méretes fa, Balatonfűzfőnél pedig a vasúti sínekre zuhant növény akadályozta a vonatközlekedést.

A főváros számos pontján okoztak fennakadást a kidőlt fák, leszakadt faágak. Csepelen, Kispesten autóra dőlt fát, Újpesten villanyvezetéket leszakító növényt távolítottak el a tűzoltók. Pesthidegkúton a buszforgalmat akadályozta kidőlt fa, Angyalföldön pedig egy társasház födémét rongálta meg a rádőlt fa. Szintén gépkocsira döntött egy fát a vihar a Fejér vármegyei Bakonykútin, Kálozon egy házban esett kár.

Bács-Kiskun vármegyében több mint százhúsz esetben kérték a tűzoltók segítségét. Kecelen villanyvezeték szakadt az útra, Baján, a Kökény utcában az árokban felgyülemlett víz okozott gondot, az 54-es főútra Bócsánál több fa is dőlt.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Tiszafüreden egy udvarban villám csapott egy fűzfába, Tiszasason, a Bethlen Gábor utcában több villanyoszlop is kidőlt.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Kazincbarcikán, a Balassi utcai garázssornál a vízgyűjtőből visszaáramló vizet kell eltávolítani.

A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók folyamatosan dolgoznak, helyszínről helyszínre haladva számolják fel a károkat.

.