Hirdetés

Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie cipőit is megnézheti a nyáron Pécsett
Művészi cipőkből nyílik egész nyáron át látogatható kiállítás Pécsen - MTI/Ruprech Judit

Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie cipőit is megnézheti a nyáron Pécsett

MTI

2023.06.11. 12:55

Művészi cipőkből nyílik egész nyáron át látogatható kiállítás Pécsen.

Hirdetés

Mások mellett Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie számára tervezett lábbelik is láthatók a pécsi LOKART képzőművészeti fesztivál előfutáraként a baranyai vármegyeszékhelyen.

A főként kortárs alkotók műveit bemutató, a tárlatnak otthont biztosító Pécsi Galéria üzemeltetője, a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a június 9. és szeptember 3. között megrendezendő tárlaton több mint 80 cipő tekinthető meg a hágai Virtual Shoe Museum gyűjteményéből.

A Shoe Fantasies/Cipőfantáziák című kiállításon látható - többek között - Zaha Hadid krómozott vinylgumiból és olasz kecske-nappa bőrből készült NOVA című cipője, míg a divat és show business világát Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie cipői reprezentálják.

A kiállító angol, belga, bolgár, holland, izraeli, japán, orosz, olasz és román tervezők mellett, Atalai Zita, Kovács Sára, Melegh Anna és Tóth-Kern Enikő cipőalkotásait is megcsodálhatják a látogatók - emelték ki a kommünikében.

Közölték: a kiállítás kurátorai, Liza Snook, a Virtual Shoe Museum alapítója és Amber Aurélie Ambrose flamand cipő designer, aki különleges, "égig érő sarkú" cipőivel vált ismertté a világban.

Amber Aurélie Ambrose a divat és a művészet határait kutatja, megkérdőjelezi a társadalmi elvárásokat és új univerzumok felfedezésére, új látásmód kialakítására törekszik. Összeköti a művészetet, a divatot, a különböző kultúrákat. Elkötelezett a fenntartható, innovatív technikák és anyagok iránt. Hollandiában és Kínában tanítja az új tervező generációt, de kiállításokat is rendez és előszeretettel dolgozik olyan koncepciókon, amelyek elvarázsolják a nézőket - részletezték a közleményben.

Liza Snook 2004-ben hozta létre a VirtualShoeMuseum.com digitális platformot cipőrajongók és szakemberek számára, ahol tervező, szín, típus vagy anyag szerint lehet cipőket keresni.

A pécsi kiállítás kifejezetten a június 21. és 25. között zajló pécsi LOKART képzőművészeti fesztivál prológjára készült.

A tíz helyszínen, csaknem száz művész részvételével, második alkalommal megrendezendő LOKART-on a képzőművészet mellett más, a vizuális és a kortárs művészeti szcénába tartozó alkotások és előadások is megjelennek.

A fesztiválról és a cipőkiállításról bővebb információk találhatók a www.lokart.hu, valamint www.facebook.com/lokart.pecs oldalakon.

.