Itt a meteorológiai szolgálat friss előrejelzése vasárnapra - Figyelmeztetést adtak ki országszerte

Várható időjárás

MTI/met.hu - Időjárás

2023.06.04. 01:27

Ilyen időjárás várható vasárnap.

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé kissé nedvesebb légtömegek érkeznek, általában napos időre van kilátás, északnyugaton viszont összeállhatnak a felhők.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

A Nyugat-Dunántúlon valamint északon lehetnek felhősebb területek, másutt többnyire gyengén felhős, napos idő várható. A Dunántúl északnyugati részein gyenge eső előfordulhat napközben, késő délutántól pedig a Nyugat-Dunántúlon záporokra, zivatarokra is számítani kell. Szélerősödés csak zivatar körül lehet.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8, 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 27 fok között valószínű.

Figyelmeztetés - Nagyon erős UV-B sugárzás

uv-sugárzás
Nagyon erős UV-B sugárzás - Forrás:met.hu

Vasárnap nagyon erős UV-B sugárzás várható. Az ország nagy részén meghaladja az UV-index a 7-es értéket. Ha lehetséges, 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást, és használjon vállat takaró pólót, szalmakalapot, illetve fényvédő krémet. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

.