Felvételi - Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

MTI

2023.07.27. 14:08

A most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait.

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a tíz legmagasabb ponthatárból kilenc a Corvinusé a nappali alapképzéseken - tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.

Közleményükben azt írták, 2085 hallgatót vett fel a Budapesti Corvinus Egyetem a 2023/24-es tanévre a központi felvételi eljárásban. Alapképzésen 1536, mesterképzésen 483, osztatlan képzésen pedig 66 diák kezdheti meg tanulmányait szeptembertől. Ezen kívül, nemzetközi felvételi útján összesen 591 hallgató csatlakozhat a Corvinushoz, így a diákok több mint 22 százaléka már külföldről érkezik az egyetemre.

A tájékoztatás szerint az intézmény legmagasabb ponthatárát az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszakon húzták meg, ide 480 ponttal lehetett bekerülni, de magas, 470-es pontszám kellett az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok alapszakhoz, valamint a gazdaság- és pénzügyi-matematikai elemzés osztatlan képzéshez is (461 pont). A top tízbe bekerült az egyetem két új képzése is: az üzleti adattudomány (463 pont) és a filozófia, politika, gazdaság (461 pont) - tették hozzá.

Közölték: a Corvinus legnépszerűbb alapszakára, a gazdálkodási és menedzsment képzésre 456 pontot kellett felmutatni, ugyanezen szak angol nyelvű képzésére pedig 469 pont volt szükséges a bejutáshoz.

"Büszkeséggel tölt el, hogy az új alapszakjaink már az első évben ennyire vonzóak a kiváló képességű diákok számára. Ez is igazolja, hogy érdemes folyamatosan fejleszteni és reflektálni a piaci igényekre, nemcsak teljesen új képzések indításával, de a meglévők frissen tartásával, szüntelen átgondolásával is" - idézi a közlemény Szabó Lajost, a Corvinus rektori jogkörben eljáró általános rektorhelyettesét.

Beszámoltak arról is, hogy a nappali alapszakra felvett fiatalok csaknem 70 százaléka, a nappali mesterképzésre felvetteknek pedig mintegy 90 százaléka térítésmentesen tanulhat az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány által biztosított Corvinus Ösztöndíjprogram keretében.

Kiemelték továbbá, hogy az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma 14 százalékponttal nőtt az, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait.  "Stratégiai célunk, hogy itthon tartsuk azokat a tehetségeket, akik jó hírű egyetemet, színvonalas képzést keresnek. Meggyőződésünk, hogy az ehhez vezető út a Corvinus nemzetköziesítése" - idézik Anthony Radev, az egyetem elnökének szavait, aki közölte azt is, hogy a hallgatók a 2023/24-es tanévben induló alapszakok több mint felét, továbbá a mesterszakok nyolcvan százalékát csak angolul vagy angolul is teljesíthetik.

.