Három elektronikus zenei előadó lép fel szombaton a Várkert Bazárban

MTI

2023.07.07. 18:40

Elektronika a Várkert Bazárban.

Három fiatal hazai elektronikus zenei előadó lép fel július 8-án szombaton a Várkert Bazárban: 19 órától a Maluridé, Hien, végül a Belau ad koncertet.

A nemzetközi zenei színtéren is egyre ismertebb Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. A formáció ötéves fennállása során  huszonöt országban több mint kétszáz koncertet adott, és olyan rangos külföldi fesztiválokon játszott, mint a barcelonai Primavera, a kolozsvári Electric Castle, a groningeni Eurosonic vagy a texasi SXSW - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A Belau dalait játszotta már a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan médiumok írtak róla elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit vagy a Rolling Stone. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, eddigi kiadványai több millió streamnél járnak.

Hien eklektikus zenei identitását légies vokálok, friss textúrák és minimalista alapok jellemzik, az elektronikától a soulon át a keleti stílusokig sok minden volt rá hatással. A vietnami-magyar énekesnő 15 évesen kezdte zenei pályafutását, megjelentetett két poplemezt, fellépett a Miss Saigon musicalben, több koncertet adott európai, ázsiai és amerikai nagyvárosokban. Elnyerte a Viva Comet díjat, majd az Egyesült Államokban költözött, ahol 2021-ben jelent meg Bloom című albuma - írták.

A Maluridé formáció 2020-ban alakult, a jelenlegi felállás 2022 tavaszán jött létre. A zenekar alternatív zenei műfaja a pop, muzsikája az elektronikus zene alapjaira épül lírikus, szövegközpontú énekszólamokkal, és a klasszikus harmóniák eszköztárából is válogatnak. A Telekom Electronic Beats 2022-es Szelektor pályázatán bekerült a pop kategória legjobb tíz dala közé, most a Hangfoglaló Program 2023-as évad támogatott produkciója - közölték.
 

.