Ilyen idő várható a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjon

MTI

2023.07.20. 16:28

Zavartalan futamra lehet számítani.

Időjárási szempontból zavartalan futamra lehet számítani a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjon: vasárnap napos, száraz idő várható, a hőmérséklet 30 Celsius-fok körül alakul - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI megkeresésére.

Kuntár Roland meteorológus előrejelzésében azt írta: a kilátások alapján a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki napján felhős idő valószínű, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap.

Hozzátette: változó - gyenge, illetve mérsékelt - intenzitású eső, záporeső kisebb-nagyobb megszakításokkal már reggeltől előfordulhat, kora estétől pedig növekszik a zivatar kialakulásának esélye is.

Szombat reggelre csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, ez követően napos idő várható, de a nap második felében egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és délutántól növekszik a záporok, zivatarok kialakulásának esélye, tehát a Forma-1-es időmérő edzésen van némi esély csapadékra, de ennek valószínűsége elég kicsi.

Vasárnap napos, száraz idő várható, felhő is alig lesz az égen, így időjárási szempontból zavartalan futamra számíthatunk - írta.

Az előrejelzés szerint a légmozgás alapvetően mindhárom napon gyenge, mérsékelt lesz, mindössze zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet napról napra emelkedik: a csúcsérték pénteken 26, szombaton 28, vasárnap 30 Celsius-fok körül alakul.

.