Janne Teller, a Semmi című regény szerzője is PesText irodalmi fesztivál vendége lesz idén

MTI

2023.07.06. 11:58

A PesText hagyományosan nagy figyelmet fordít az irodalomhoz kapcsolódó társművészetekre.

Janne Teller, a Semmi című regény szerzője, valamint Bergsveinn Birgisson, Gwenda Bond és Mathias Énardis is szerepel az idei PesText irodalmi fesztivál vendégei között.

A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivált szeptember 27-30. között a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezi három helyszínen, a Három Hollóban, a Millenárison és a Petőfi Irodalmi Múzeumban - áll a rendezők közleményében.

A világirodalmi fókuszú rendezvény azt kívánja bemutatni, hogy miként képesek az eltérő nyelvek és kultúrák irodalmi alkotásai megjelenni egy másik ország, másik nemzet olvasmányélményei között.

A fellépő szerzők között érkezik mások mellett Janne Teller, a Semmi című regény írója, Bergsveinn Birgisson népszerű kortárs skandináv szerző, Gwenda Bond, az első Stranger Things-regény, a Gyanakvó elmék alkotója, valamint a Goncourt-díjas Mathias Énard.     

A sci-fi műfaját Nicholas Binge képviseli az Egyesült Királyságból, de az olasz Giulia Caminitóval, A tó vize sohasem édes szerzőjével is lehet majd találkozni. Korábban az olasz író és rendező, Alessandro Baricco is jelezte részvételét, azonban magánéleti okokból mégsem tud részt venni a budapesti programon.

A PesText hagyományosan nagy figyelmet fordít az irodalomhoz kapcsolódó társművészetekre, ezért idén is lesznek illusztrációs workshopok és könyvillusztrációkat bemutató kiállítás is. Az esemény vendége lesz Rébecca Dautremer, a kortárs francia gyerekirodalom és könyvillusztráció közismert alakja.

A PesText és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál közös programjaira a Millenárison kerül sor, majd a Három Hollóban lesz egy közös fesztiválzáró esemény.

.