Már több mint 800 ezren rendelkeznek ingyenes értékpapírszámlával

MTI

2023.07.25. 15:57

Már több mint 800 ezer ügyfél rendelkezik ingyenes értékpapírszámlával a Magyar Államkincstárnál.

Rekordmértékben, 140 ezerrel nőtt a Magyar Államkincstárban értékpapír-számlát vezető ügyfelek száma az első hét hónapban, júliusban már több mint 800 ezren veszik igénybe a díjmentes állampapír-forgalmazási szolgáltatását - közölte a Magyar Államkincstár kedden az MTI-vel.

A biztonságos és magas hozamú befektetést keresők körében jelentősen felértékelődött a Magyar Államkincstár, a legszélesebb állampapír-termékkört értékesítő - írták.

A közlemény szerint idén 38 százalékkal nőtt a lakosság állampapírban tartott megtakarítása a Magyar Államkincstárban, júliusra az állomány értéke elérte az 5700 milliárd forintot. Az ügyfelek közül 480 ezren normál értékpapír-számlával rendelkeznek, további 320 ezer a Start-számlával rendelkező gyermek.

Állampapír-vásárlással és megtakarításokkal kapcsolatos ügyeket országszerte 76 kincstári ügyfélszolgálaton és csaknem 700 postahelyen lehet intézni - tették hozzá. Kizárólag a Magyar Államkincstárnál lehet ügyfélkapun keresztül online értékpapírszámlát vagy kiemelt kamatozású babakötvényes Start-számlát nyitni.

Az ügyfelek a Magyar Államkincstárnál vezetett értékpapírszámlájukhoz bármikor díjmentesen igényelhetik az online állampapír-forgalmazást biztosító WebKincstár, MobilKincstár, vagy TeleKincstár szolgáltatást. Ezek népszerűségét mutatja, hogy az ügyfelek a tranzakciók 70 százalékát itt bonyolítják - olvasható a közleményben.

.