Atlétikai vb - A kétórás halasztás után megkezdődött a világbajnokság

MTI

2023.08.19. 11:21

Az ötvenfős férfi mezőny az Andrássy úton is haladva megkerüli a Hősök terét, és ezt az egykilométeres kört húszszor kell teljesíteni.

A vihar miatti kétórás halasztás után 10 óra 50 perckor elrajtolt a Hősök teréről a férfi gyaloglás 20 kilométeres versenyszámának mezőnye, melyben a magyarok közül elsőként Helebrandt Máté mutatkozott be a jövő vasárnapig tartó budapesti atlétikai világbajnokságon.

A férfi gyaloglóknak a tervek szerint szombaton reggel 8 óra 50 perckor dördült volna el a startpisztoly, ám a villámlások és esőzés miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy két órával később kezdődik a viadal.

"Örömmel jelenthetjük, hogy sikerült úrrá lenni az időjárási nehézségeken, elindult a világbajnokság, megindult az első versenyszám, éppen most haladnak el mellettünk a sportolók, akiknek kiváló versenyzést kívánunk és izgatottan várjuk a végeredményt!" - mondta a helyszínről Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa.

Az ötvenfős férfi mezőny az Andrássy úton is haladva megkerüli a Hősök terét, és ezt az egykilométeres kört húszszor kell teljesíteni.

A hazaiak közül elsőként a 2017-es londoni vb-n ötödik Helebrandt Máté indult Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményén, amelyet az utcai futó- és gyaloglóversenyek mellett a Nemzeti Atlétikai Központban rendeznek és jövő vasárnapig tart.

.