Atlétikai vb - Csillagászati összegekért szállítottak - Több taxis engedélyt is visszavontak

Atlétikai vb

MTI

2023.08.24. 19:08

Egyes taxisok csillagászati összegekért szállították az utasokat.

A személyszállítással összefüggő visszaélések visszaszorítása érdekében a rendőrség, a kormányhivatal és az illetékes hatóságok 234 taxist ellenőriztek és több engedélyt visszavontak augusztus 21. és 23. között.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön azt írta police.hu-n csalás miatt egy sofőrt állítottak elő, mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson. Fix tarifa alkalmazása és más szabálytalanságok miatt kilenc taxiengedélyt visszavontak, túlszámlázás miatt három, míg nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt két eljárás indult. Engedély nélkül végzett tevékenység miatt egy sofőrrel szemben 600 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, soron kívüli műszaki vizsgára 12 gépkocsit rendeltek be, ketten pedig lejárt műszaki engedély miatt kaptak bírságot. A taxistársaságok saját ellenőrei az észlelt szabálytalanságok miatt öt munkatársukkal szerződést bontottak.

Az ellenőrzéseket a Budapesti Rendőr-főkapitányság, Budapest Főváros Kormányhivatalának  Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Fogyasztóvédelmi Főosztálya, a Nemzeti Adó és Vámhivatal és a Budapesti Közlekedési Központ közösen végezte. Az akcióban részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, valamint több taxitársaság saját ellenőrei is.

Hasonló ellenőrzések nemcsak az Atlétikai vb alatt folytatódnak, de a későbbiekben is várhatók - tudatta rendőrség.

A Budapest Főváros Kormányhivatala kedden közölte az MTI-vel, hogy emelt létszámmal ellenőrzik tovább a taxisokat az atlétikai világbajnokság alatt, mivel több panasz is érkezett azzal kapcsolatban, hogy a egyes taxisok csillagászati összegekért szállították a külföldi nézőket szállodáikba.

.