Atlétikai vb - Forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapesten

MTI

2023.08.24. 19:56

Forgalomkorlátozások lesznek szombaton és vasárnap a maraton futószámai idején.

Augusztus 26-án és 27-én, szombaton és vasárnap délelőtt rendezik az atlétikai vb maratoni futószámait; a verseny útvonalát lezárják, az érintett járatok módosított útvonalon közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Szombat hajnali 4 órától várhatóan 11 óráig, vasárnap hajnali 4 órától várhatóan 12.30-ig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén, a Dózsa György úton, az Andrássy út-József Attila utca-Lánchíd-Alagút-Attila út útvonalon; a verseny idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni - írták. Hozzátették: az egyszerűbb eljutáshoz a metrók igénybevételét ajánlják.

Az Andrássy úton egész hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani, a versenyek délelőttjén a teljes Andrássy út, míg délután és este az Oktogon és a Hősök tere közötti szakaszt zárják le - tudatta a BKK. Figyelmeztettek arra is, hogy vasárnap este 20 órától bontási munkák miatt újra lezárják a Dózsa György utat a Hősök terénél.

Kitértek továbbá arra, hogy augusztus 25-én, péntektől vasárnap estig a Terézvárosi Fesztivál miatt a Podmaniczky utca Izabella utca és Szinnyei Merse utca közötti szakaszát is lezárják.

Az érintett járatok, a forgalmi változások részletei megtalálhatók a BKK honlapján és a BudapestGO applikációba

.