Hirdetés

Atlétikai vb - Magyarország szépségeit bemutató fotókiállítás nyílt
MTI/Máthé Zoltán

Atlétikai vb - Magyarország szépségeit bemutató fotókiállítás nyílt

MTI

2023.08.17. 11:06

A kiállítás az augusztus 27-ig tartó vb idején akár este is megtekinthető.

Hirdetés

Magyarország szépségeit bemutató, 42 képből álló fotókiállítás lesz látható a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságnak otthon adó Nemzeti Atlétikai Központ stadionparkjában.

Kaiser Ottó, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke kiemelte: a kiállítással arra szeretnék felhívni a világbajnokságra több mint 200 országból érkező 2000 versenyző, valamint a 100 országból idelátogató közel 50 ezer külföldi vendég figyelmét, hogy Magyarország gyönyörű, mert tele van természeti szépségekkel, karakteres épületekkel és életerős közösségekkel, csodálnivaló az ország kultúrája.

Hozzátette: a kiállítással az a céljuk, hogy mindazt bemutassák, amire mi magyarok büszkék lehetünk. Hangsúlyozta, bízik abban, a képek megtekintése olyan erős döntést hoz majd a külföldről idelátogatókban, hogy később érdemes visszatérniük Magyarországra.

Mint elhangzott, a Magyarország 365 fotópályázat 2019-ben indult, az amatőr és profi fotósok mintegy 124 ezer képet küldtek be, és a zsűri közülük választotta ki a legjobb 42-t.

A kiállítás az augusztus 27-ig tartó vb idején lesz látható és mivel a képeket hátulról megvilágítják, így este is megtekinthető.

.