Augusztus 20. - Már készülnek a Debreceni Virágkarnevál kompozíciói

MTI/alon

2023.08.16. 07:57

Debrecenben tizenkét virágkocsi, 37 fellépőcsoport, több mint 1500 táncos vonul a virágkarneváli menetben augusztus 20-án.

A debreceni virágkarnevál a szeretet és az összetartozás ünnepe - mondta a város turisztikáért felelős alpolgármestere, amikor sajtótájékoztatón bemutatta a református egyház Immánuel otthona fogyatékossággal élő lakóinak virágmotívumokat ábrázoló munkáit. Az alkotásokat a Nagytemplom mögötti emlékkert kerítésén helyezik el.

Széles Diána (Fidesz-KDNP) azt mondta, az augusztus 20-án záruló virágkarnevál mindenkié: a rendezvény a gazdasági szereplők, a szociális és a kulturális intézmények összefogásával, együttműködésével vált nemzetközi hírű eseménnyé.

Elismerően szólt az Immánuel otthon gondozottjairól, akik hónapok óta készítik virágmotívumaikat, hogy alkotásaikkal színesítsék az idei karneváli programokat.
Azt mondta, a fogyatékossággal élők nem szeretik, ha rászorulóknak, segítségre szorulóknak tekintik őket, munkájukkal is erre hívják fel a figyelmet: a virágkarneváli installáción három hónapja dolgoznak, négyszáz virágot készítettek el, amelyeket 180-200 inda köt össze.

Széles Diána a tájékoztatón az együttműködés további szép példájaként említette, hogy a városi szociális szolgálat munkatársai önkéntesként vesznek részt a BMW kocsijának - amely a német autógyár és a város közösségét szimbolizálja - feldíszítésében. A kocsi felöltöztetéséhez felhasznált hortenziákat a karnevál után helyi intézmények, köztük idősotthonok kertjébe ültetik ki az önkéntesek - tette hozzá az alpolgármester.

Reményét fejezte ki, hogy ezzel hagyományt teremtenek, és minden évben vendégül láthatnak olyan rászoruló családokat, amelyeknek egyébként nem lenne lehetőségük lelátóról végignézni a karneváli menetet.

Mészáros Réka a rászorulóknak felajánlott 206 jegyet a sajtótájékoztatón átadta Törő Andrásnak, a Debreceni Karitatív Testület elnökének, aki jelezte: csaknem harminc tagszervezetük tagjai között osztják szét a belépőket, olyanok kapják, akik önerőből azt nem tudnák megvenni.

.