Augusztus 20. - Protestáns sokadalom a budai Várban

MTI

2023.08.17. 12:04

Két helyszínen is lesznek programok.

Protestáns sokadalom címen tart zenei, vallási és gasztronómiai rendezvényt a magyarországi református és evangélikus egyház az államalapítás ünnepe előtti napon, szombaton a budai Várban - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A programokat két helyszínen tartják. A Bécsi kapu téri evangélikus templomban délelőtt kórusok lépnek fel, valamint gyerekeknek tartanak a Noé bárkája bibliai történetét feldolgozó interaktív zenés foglalkozást. A délutáni orgonamaratonon református és evangélikus művészek játszanak felváltva.

A Kapisztrán téri színpadon szintén a református és az evangélikus egyházhoz kötődő zenészek lépnek fel. Délelőtt 10 órától a Kaláka együttes gyermekkoncertjével kezdődik a program, ezt követi a Trio Cantio koncertje, majd a KaleidoszPók társulat adja elő Petőfi Sándor megzenésített verseit.

Délután A magyar néplélek dalai címmel Kun Ágnes Anna operaénekes és Tóth Sámuel Csaba zongoraművész közös koncertje lesz hallható, majd a református művészeti iskolák mutatkoznak be.

A zenei program a Központi Református Kórus protestáns egyházzenei koncertjével fejeződik be.

A nap a Bécsi kapu téri evangélikus templomban tartandó ökumenikus istentisztelettel zárul, amelyet a fesztivál vendégei a Kapisztrán téren felállított kivetítőn is követhetnek majd.

A program megtalálható a rendezvény Facebook-oldalán.

.