Újra itt a strandidő - Hétvégi időjárás-előrejelzés

MTI

2023.08.31. 16:03

Elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Szeptember első hétvégéjén visszatér a strandidő, a többórás napsütés mellett ismét 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken országszerte sok napsütésre, általában csak kevés gomoly- és fátyolfelhőre van kilátás, de a Nyugat-Dunántúlon erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és néhány zápor, zivatar nem kizárt. A délire, délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24-29 fok között alakul.

Szombaton általában napos időre kell számítani kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de főként északkeleten időszakosan megnövekedhet a felhőzet, és nagyobb eséllyel ott néhány zápor, zivatar is kialakulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehet szélerősödés. A hajnali 10-17 fokról 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a fátyolfelhőzet és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütéssel lehet számolni. Elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északira, északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 11 és 18, a maximum többnyire 24 és 30 fok között alakul.

.