Vihar - Villanyvezetékeket szakított le a szél, fák dőltek épületekre, járművekre

Időjárási hírek

MTI

2023.08.05. 21:57

A katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Csongrád-Csanád vármegyében főként Hódmezővásárhelyen okozott károkat a szombat délutáni vihar, másfél óra alatt mintegy száznyolcvan bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére - közölte a katasztrófavédelem honlapján.

 A megyében legtöbbször Hódmezővásárhelyről kértek segítséget, elsősorban kidőlt fák eltávolításához, útakadályok felszámolásához.

A 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között, illetve a Makó és Hódmezővásárhely közötti, 4415-ös úton, Földeáknál szintén a földön fekvő fák akadályozták a forgalmat mindaddig, amíg a tűzoltók el nem távolították őket.

Szegeden, Szentesen és Makón is néhány kidőlt fa adott munkát az egységeknek, amelyek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Márki-Zay Péter (MMM - Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, a 15 perces vihar során a jelentős csapadék mellett az erős szél okozott károkat a városban.

Fák dőltek épületekre, járművekre, a Teleki utcában pedig egy pékség épületének tetejét is megbontotta a szél. Több utcát le kellett zárni, mert a fák villanyvezetékeket szakítottak le.

.