Különleges járműveket állítanak ki a ferihegyi repülőmúzeumba szombaton

MTI

2023.09.16. 08:15

Rendőrautó, tűzoltószer, helikopter és oldtimer is érkezik a ferihegyi repülőmúzeumba.

Több mint 50 különleges jármű (rendőrautó, tűzoltószer, helikopter, oldtimer) érkezik a ferihegyi repülőmúzeumba szombaton a Kéklámpás találkozóra - tudatta az Aeropark az MTI-vel.

A közlemény szerint a 2021-ben indított programmal a kéklámpás szolgálatok munkáját szeretné közelebb hozni mindenkihez az Aeropark, ezért a járműbemutatók mellett számtalan interaktív eseménnyel készülnek a szervezők.

A Légirendészeti Szolgálat MD902-es helikoptere, valamint a Légimentők EC-135-ös helikoptere a tervek szerint 10 órakor landol a múzeum területén. Az ország számos részéről Ferihegyre látogató hivatásos és önkéntes tűzoltó szervezetek a többi között Mercedes, Rosenbauer, Rába, Steyr, Iveco-Magrius típusokat vonultatnak fel.

A Hagyományőrző Rendőrszázad az ország legkisebb rendőrautójával, illetve az első nyugati típusú rendőr gépkocsijával érkezik, de az érdeklődők megnézhetik majd azt a páncélozott Opel Campot is, amely évtizedeken át szolgált lövészjárműként a Ferihegyi Repülőtéren. A Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság szakemberei látványos műszaki mentési bemutatót tartanak, amely során kiderül, mi történik egy baleset helyszínén, hogyan emelik ki a sérülteket, hogyan számolják fel a káreseteket - sorolták.

Úgy folytatták, hogy a III. Kéklámpás Találkozó egyik leglátványosabb programja az lesz, hogy az eseményre érkező járművek konvojban, rendőri felvezetés mellett csaknem egy órán át tartó felvonulásra indulnak az Aeropark-Vecsés-Ecser-Vecsés-Aeropark útvonalon

.