Letartóztattak egy csaló kecskeméti jogászt

MTI

2023.09.15. 13:11

16 ügyfelétől összesen csaknem 170 millió forintot vett át a hitelük lezárására vagy kiváltására, inkább ellopta.

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt letartóztattak egy banki adósságrendezéssel engedély nélkül foglalkozó férfit. A jogász végzettségű férfi 16 ügyfelétől a hitelek lezárására, illetve kiváltására átvett összegeket is ellopta - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint az internetes oldalakon hirdető kecskeméti férfi a Magyar Nemzeti Bank engedélye nélkül végzett ügyfelei számára pénzügyi szolgáltatást, díjazás fejében banki adósságok rendezését vállalta - írták a közleményben. Kiderült, hogy 16 ügyfelétől összesen csaknem 170 millió forintot vett át a hitelük lezárására vagy kiváltására, de a pénzt nem a hátralékok rendezésére fordította, hanem ellopta.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók őrizetbe vették a férfit, majd a Kecskeméti Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatást, amit a Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön elrendelt, tekintettel arra is, hogy a gyanúsított két korábbi bűncselekmény miatt jogerős börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt állt, így fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Kecskeméti Járásbíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett - írták a közleményben.

.