Nyáron jelentősen nőtt az adatforgalom a Yettelnél

MTI

2023.09.06. 13:53

Országosan 54 százalékos növekedést mértek.

Országosan 54 százalékos, a Balaton és a Velencei-tó környékén 35 százalékos adatforgalom-növekedést mért a Yettel, a horvátországi roamingforgalom pedig duplájára nőtt idén nyáron az előző évhez képest - közölte a szolgáltató szerdán az MTI-vel.

A Yettel Magyarország mobilhálózatán a Balatonnál a nyár legforgalmasabb hete idén is az augusztus 20-át magába foglaló hét volt, ebben a térségben a teljes nyári adatforgalom 10,5 százalékát már az 5G-technológia szolgálta ki.

Az idén a rövid szöveges üzenetek száma a tavalyi rekord nyárhoz képest csökkent ugyan, de az elmúlt 5 év második legnagyobb belföldi forgalma volt, ami csak augusztusban több mint 95 millió elküldött szöveges üzenetet jelent.

Az idei nyáron a telefonhívások átlagos hossza tovább nőtt, ennek oka, hogy a legtöbb számlás tarifa már korlátlan hívásopciót kínál - írták.

A PPF Telecom Group a kelet-közép-európai régió egyik vezető távközlési szolgáltatója, amely magában foglalja a Yettel távközlési vállalatot és a CETIN távközlési infrastruktúra vállalatot. A csoport öt országban (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Bulgária és Szerbia) van jelen, és mobil, vezetékes, adat- és internetes televíziós szolgáltatásokat nyújt.

A régióban 18 millió mobil ügyfele van, továbbá 1,1 millió szélessávú vezetékes előfizetővel és több mint 700 ezer PayTV ügyféllel rendelkezik. A csoport munkavállalóinak teljes létszáma 12 700.

.