December első péntekén lehet a Magyar Vállalkozók Napja

MTI

2023.10.18. 18:11

A vállalkozók és vállalkozások közösségépítő és nemzetgazdaságot erősítő tevékenységének elismeréseként.

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) parlamenti államtitkára a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kezdeményezésére, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatása mellett önálló képviselői indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy az Országgyűlés a vállalkozók és vállalkozások közösségépítő és nemzetgazdaságot erősítő tevékenységének elismeréseként minden év december első péntekét a Magyar Vállalkozók Napjává nyilvánítsa - jelentette be szerdai közleményében a minisztérium.

Huszonnégy évvel ezelőtt Demján Sándor, a VOSZ örökös elnökének kezdeményezésére rendezték meg először a Vállalkozók Napját, amely azóta hagyománnyá vált. Fónagy János kiemelte, hogy "az Országgyűlés e nemes hagyomány előtt tiszteleghet, kifejezve a vállalkozók és a vállalkozások elévülhetetlen érdemeit és mindennapos értékteremtő munkáját". Megjegyezte, hogy a kezdeményezést Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton miniszter is támogatja - közölte a GFM.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy a Gyurcsány korszakhoz képest az elmúlt 13 év szisztematikus munkájának köszönhetően hazánk mára morális, politikai és társadalmi értelemben is visszanyerte szuverenitását. A beruházások a GDP 28 százalékára emelkedtek, a fizetések megháromszorozódtak és mára már 1 millióval dolgoznak többen, a regisztrált munkanélküliek száma pedig történelmi mélyponton van. Ezeket a gazdasági eredményeket döntő mértékben a több százezer magyar vállalkozás és gazdasági szereplő teljesítménye tette lehetővé. Ez előtt büszkeséggel és elismeréssel kell adóznunk, ezt szolgálja a Magyar Vállalkozók Napja - írta közleményében a GFM.

.