Félpályás lezárások, korlátozások lesznek az M43-as és az M5-ös autópályán

MTI

2023.10.07. 19:03

Oldalanként egy-egy forgalmi sávot lezárnak.

Burkolatfelújítás miatt hétfőtől várhatóan november közepéig félpályás lezárásokra, korlátozásra számíthatnak az autósok az M43-as és az M5-ös autópályán - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A közlemény szerint a szakemberek első ütemben az M5-ös autópálya egyik lehajtó ágán - Röszke irányából Szeged felé - stopjelzést helyeznek ki, míg az M43-as autópályáról az M5-ös autópályára átvezető felhajtó ág munkálatai miatt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 159-es kilométerszelvényben 100 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be.

Az M5-ös autópályáról az M43-as autópályára vezető lehajtó ág munkálatai miatt az M5-ös autópálya M43-as felé vezető oldalán, a 158-as kilométerszelvényben 80 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be.

A munkavégzés ideje alatt oldalanként egy-egy forgalmi sávot lezárnak - jelezték.

A felújítás során a belső és külső sávokban, illetve helyenként a leállósávban a szakemberek két rétegben építik vissza a pályaszerkezetet, majd gondoskodnak az új burkolati jelek felfestéséről is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek - áll a közleményben.

.