Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapesten

MTI

2023.10.13. 18:57

Számos utat, teret és hidat fognak lezárni

A 38. SPAR Budapest Maraton futóverseny miatt szombaton a budai alsó és felső rakpartokon valamint a Lánchídon, vasárnap délelőtt és kora délután a Duna mentén a Rákóczi híd és az Árpád híd között korlátozzák részlegesen vagy teljesen a forgalmat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a verseny napjait megelőzően, már pénteken 9 órától lezárták a XI. kerületi Pázmány Péter sétányt, amely egészen vasárnap 20 óráig zárva marad.

A maraton idején - szombaton és vasárnap - jellemzően 9 és 16 óra között további számos utat, teret és hidat fognak lezárni. Korlátozzák a forgalmat a többi között a Bem rakpart, a Budai alsó rakpart, a Műegyetem rakpart és a Pesti alsó rakpart egy-egy szakaszán, emellett a Clark Ádám téren, a Fővám téren, a Szent Gellért téren, valamint azok környékén - írták.

Az érintett útszakaszok, valamint a lezárások tervezett időpontja részletesen megtalálható a BKK weboldalán.

Mint olvasható, a lezárt területeket a futók elhaladása után a lehető leghamarabb megnyitják.

A BKK közölte, a Szabadság hidat vasárnap várhatóan 9.20-tól a kora délutáni órákig zárják le a közúti forgalom elől, emellett az Árpád hídon is sávlezárásra kell számítani, míg várhatóan 9 és 10.30 között korlátozzák a Lánchíd, az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út forgalmát is.

Az érintett közösségi közlekedési járatok terelve közlekednek.

Az egyszerűbb eljutás érdekében a társaság a metrók igénybevételét ajánlja.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a futóverseny útvonala érinti a hétvégi rakpartnyitás helyszínét, ezért arra kérik az arra járókat, vegyék figyelembe a szervezők kéréseit: ha közelednek a verseny résztvevői, hagyják el az útpályát, és fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.

.