Halottak napja - Változik a vonatok és a távolsági buszok menetrendje mindenszentek ünnepén

Mindenszentek

MTI

2023.10.30. 21:27

Forgalomváltozásokra figyelmeztet a MÁV-Volán.

Változik a vonatok és a távolsági buszok menetrendje mindenszentek ünnepén és halottak napján - hívta fel a figyelmet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a MÁV-Volán-csoport.

Kiemelték, a vonatok november elsején az ünnepnapi menetrend szerint járnak: a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 31-én 10 órától november 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

A Volánbusz járatai október 30-án, az őszi szünet első napján a hét első tanítási szünetes munkanapján érvényes, október 31-én pedig a tanítási szünetes munkanapon érvényes menetrend szerint közlekednek.

Mindenszentek napján, november 1-jén munkaszüneti napra, november 2-án, halottak napján a tanítási szünetes munkanapra, november 3-án pedig a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó menetrend lesz érvényben.

November 4-én már a megszokott közlekedési rend, szabadnapi menetrend szerint indulnak az autóbuszok - írták.

Egyes településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napja alkalmából tartott megemlékezések időszakában pluszjáratok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében. A részletek a társaság honlapján érhetők el. A helyi járatok menetrendjéről a települések aloldalakon is elérhetők információk (volanbusz.hu/telepulesnev).

A HÉV-ek október 31-én, valamint november 2-án és 3-án a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint, november 1-jén pedig a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak - áll a közleményben.

.