Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket foglaltak le a pénzügyőrök

MTI

2023.10.06. 12:11

Egy internetes hirdetésre figyeltek fel.

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket találtak a pénzügyőrök egy magánszemélynél és egy szervizben Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint egy internetes hirdetésre figyeltek fel a pénzügyőrök, ahol jóval a piaci ár alatt kínáltak különféle autódiagnosztikai eszközöket.

A vizsgálat próbavásárlással kezdődött: az adóellenőrök ötvenezer forint értékben rendeltek egy eszközt, majd annak átvételekor a férfi lakásán majdnem kilencven hamis autódiagnosztikai eszközt találtak.

Egy másik ellenőrzés alkalmával, amelyet egy miskolci autószervízben tartottak, több mint húsz illegális szoftvert találtak - írták.

A két elkövető több mint százharmincmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért a pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indítottak eljárást - áll a közleményben.

.