Hidrogéntechnológiai szakképzés indul Magyarországon

MTI

2023.10.01. 13:57

A szakképzésekre októbertől lehet jelentkezni.

Hidrogéntechnológiai szakemberképzést indít Magyarországon elsőként a Hidrogéntechnológiai Szövetség és a DUNAGÁZ Gázipari Oktatási és Minősítő Zrt.  - közölték a szervezetek az MTI-vel.

Az erről szóló együttműködési megállapodást 2023 szeptember 28-án írta alá Lepsényi István a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke, valamint Komár Kornél DUNAGÁZ ZRT. vezérigazgatója.

Az együttműködés aláírásával elindított "hidrogén ellátórendszer építője, üzemeltetője és karbantartója" szakképzésekre októbertől lehet jelentkezni. A hatósági engedélyes felnőttképzést a DUNAGÁZ, a képzéseket lezáró képesítő vizsgákat pedig a DUNAGÁZ Vizsgaközpont mint akkreditált vizsgaközpont szervezi meg és bonyolítja - írták.

A tájékoztatás szerint a képzések és vizsgák megvalósításához a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség nemcsak szakmai támogatást nyújt az oktatási segédanyagok és vizsgafeladatok kidolgozásában, hanem a szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosításában is közreműködik.

A Hidrogén ellátórendszer építője, üzemeltetője és karbantartója szakképesítést adó képzések 8 - 10 fős csoportokban történnek Dorogon. A képzésben részt vevők az elméleti és gyakorlati ismeretekről záró vizsgát tesznek, melyről bizonyítványt kapnak.

.