Már lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire - Ők az idei jelöltek

alon.hu

2023.10.28. 20:59

A szavazatokat november 30-án éjfélig várják.

Már lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire, akik között van Nagy Cili, a szombathelyi Weöres Sándor Színház, Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház, Fehér László, a Forte Társulat és Fila Balázs, a József Attila Színház művésze. A szavazatokat november 30-án éjfélig várják a www.kaszasattiladij.hu oldalon.

A négy színművész közül a közönség választja ki azt, aki elnyeri az elismerést, amelyet december 5-én adnak át a Vígszínházban.

Kaszás Attila-díj idei jelöltjei kiváló művészegyéniségek: kivételes pályafutást, nyomot hagyó teljesítményt és sikereket tudhatnak magukénak. A jelöltté-válás önmagában elismerést jelent.

A díj a legnagyobb elismerést jelenti: a szakma és a közönség megbecsülését.
Az idén 41 társulat jelölte egy-egy tagját a díjra, a jelöltek maguk közül választották ki azt a négy színművészt, aki továbbjutott a szavazás harmadik körébe.
A díj a legméltóbb tisztelgés Kaszás Attila szellemi hagyatéka előtt - mondta.

A jelöltek bemutatkozó kisfilmjükben hivatásukhoz fűződő viszonyuk mellett arról is beszéltek, milyen fontos szerepet játszik életükben a társulatuk.

A Kaszás Attila-díjat 2008-ban a XII. kerületi önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen. A díj átadását idén is összefogás kíséri: az előkészületi és kivitelezési feladatokban a KIM és a Hegyvidéki Önkormányzat mellett részt vállalt a Magyar Teátrumi Társaság, a Mozaik Művészegyesület, a MASZK Színészegyesület és a PKÜ is.

Az elismerés anyagi megbecsüléssel is jár, a KIM és a díj meghirdetését támogató Raiffeisen Bank is jelentős pénzjutalomban részesíti a díjazottat.

A díjat korábban Szarvas József, Nemes Levente, Mátray László, Mucsi Zoltán, Bányai Kelemen Barna, Borovics Tamás, Nagy Alfréd, Mészáros Tibor, Schneider Zoltán, Krisztik Csaba, Nagy Csongor Zsolt, Orosz Ákos, Földes Tamás, Rusznák András és Harsányi Attila nyerte el.

.