Még több pótlóbusz lesz a MÁV győri vonalán

MTI

2023.10.01. 16:05

Így teszik kényelmesebbé, gyorsabbá az utazást.

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében - közölte a vasúttársaság vasárnap az MTI-vel.

Mint írták, az utasforgalom alakulását és az utasok igényeit figyelembe véve változik a pótlóbuszok bicskei megállási rendje, több helyen biztosítva fel- és leszállási lehetőséget. Ugyanekkortól a gyorsabb eljutás érdekében Bicske és Budaörs között új pótlóbuszok is közlekednek Z10-es jelzéssel, amelyek Bicske vasútállomástól indulnak és oda érkeznek.

Az S10-es és S12-es személyvonatok helyett eddig háromfajta, eltérő megállási rendű pótlóbusz közlekedett, hétfőtől munkanapi csúcsidőben az új Z10-es jelzésű pótlóbuszok, reggel pedig két, Bicske és Tatabánya közötti S101-es pótlóbusz bővíti a választási lehetőségeket, kényelmesebbé, gyorsabbá téve az eljutást Bicskéről - közölte a MÁV.

Az autóbuszok mindkét irányban megállnak Bicskén a vasútállomás bejárati út buszmegállóban, a Műszaki áruház buszmegállóban, valamint az Általános iskola helyi buszmegállóban és Herceghalom vasútállomás buszmegállójában - olvasható a közleményben.

A délutáni csúcsidőben három buszjárattal bővül a Budaörsről Tatabányára tartó X10-es viszonylat, Törökbálinton pedig könnyebben megközelíthető helyen, a Tó utcai körforgalom közelében található vasútállomás autóbuszmegállónál állnak meg a pótlóbuszok - írta a MÁV.

A változásokról és a menetrendekről részletesen a mav.hu/egyesvonal weboldalon lehet tájékozódni.

.