Megszűnik a fekvőbeteg-ellátás egy békési kórház sebészeti osztályán hétvégenként

MTI

2023.10.05. 14:55

Szeptember 4-étől a békéscsabai tagkórházban nem működik hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás.

E hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet sebészeti osztályán. A betegek hétvégenként a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek - közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban - írták.

Azok a betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek.

A békéscsabai Dr. Réthy Pál Tagkórházba kerülnek az orosházi, csorvási, békésszentandrási és szarvasi betegek. A gyulai Pándy Kálmán Tagkórházba kerülnek a betegek Battonyáról, Békéssámsonról, Csanádapácáról, Gerendásról, Gádorosról, Kardoskútról, Kaszaperről, Magyarbánhegyesről, Medgyesbodzásról, Mezőhegyesről, Mezőkovácsházáról, Nagybánhegyesről, Nagyszénásról, Pusztaföldvárról, Tótkomlósról és Végegyházáról.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést - írta az orosházi kórház.

Hozzátették, az orosházi kórházban ezzel egyidőben növelik az egynapos sebészeti műtétek számát.

Szeptember 4-étől a békéscsabai tagkórházban nem működik hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás, onnan a betegek a gyulai tagintézménybe kerülnek - közölte korábban a vármegyei központi kórház.

.