Ezért lett pink színű több intézmény vasárnap este

OS

2023.10.09. 13:57

Az októberi mellrák hónaphoz csatlakozva egyre több cég, vállalkozás, intézmény alkalmazza épületein a pink fényfestést.

Sikeres Hídséta az emlőrák figyelemfelhívás jegyében - A Duna Korzón és a Lánchídon tartott sétát az Egészség Hídja Összefogás, a mellrák konferenciát követően

Vasárnap délután rendezte meg éves konferenciáját az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen. Az előadásokra, kerekasztal-beszélgetésekre neves szakembereket hívtak meg, ezzel is megfelelve az egyesület egyik fő céljának, amely a betegek segítése, a hiteles, szakmailag megalapozott ismeretátadás.

A délutáni program után idén újra a rózsaszínben kivilágított Széchenyi Lánchídon sétáltak, az esti eseményen több mint kétezren vettek részt a szeles időjárás ellenére is. Az egyesület a Szabadság-szobrot is kivilágítatta a minél nagyobb figyelemfelhívás érdekében, és ezzel is elismerést fejezve ki a bátor nők irányába, akiket a betegség érint.

Az októberi mellrák hónaphoz csatlakozva egyre több cég, vállalkozás, intézmény alkalmazza épületein a pink fényfestést.

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen szlogenje, a "Minden nő számít" Nancy  Brinkertől, a szervezet egyik létrehozójától származik. A szlogen az egyesület filozófiáját is tükrözi, amely szerint életkortól, lakóhelytől, társadalmi státusztól függetlenül minden nőnek joga kell hogy legyen megkapni a lehető leghamarabbi kivizsgálást, és a lehető legmodernebb, leghatékonyabb terápiákat a gyógyulás érdekében.

.