Pályaválasztást segítő fesztivállal várja az ELTE a fiatalokat

MTI

2023.10.11. 18:02

Bemutatkozik az ELTE Next, az egyetem középiskolásoknak szóló közössége is.

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg interaktív pályaválasztó fesztiválját az Eötvös Loránd Tudományegyetem október 13-án pénteken - tudatta az oktatási intézmény közleményében szerdán az MTI-vel.

Mint írták: a nyílt napon tudományos ismeretterjesztő előadásokkal, mintaórákkal, látványos kísérletekkel és izgalmas workshopokkal várják a középiskolásokat, emellett bemutatkozik az ELTE Next, az egyetem középiskolásoknak szóló közössége is. A központi előadások fókuszában idén a mesterséges intelligencia áll: öt kutató, öt szakterület képviseletében beszél arról, hol, hogyan és mire használja az új technikát.

Ismét megnyílik az ELTE Trefort-kerti kampusza a felvételire készülő középiskolások előtt, akik első kézből tájékozódhatnak az egyetem széles képzési kínálatáról, az új felvételi rendszerről, az ELTE kínálta nemzetközi programokról és sportlehetőségekről - hangsúlyozták.

A nyílt nap keretében indul el az ELTE Next:  a középiskolásoknak szóló közösség tagjai exkluzív programokon (játékos kampusztúrák, laborlátogatások, slam poetry estek), mintaórákon és kerekasztal-beszélgetéseken, karriertanácsadó platformon vehetnek részt.

Az ELTE Next ezen felül kidolgozott érettségi tételeket, valamint az ELTE Shop-ban és az Eötvös Kiadónál beváltható kedvezményeket is kínál- írták a közleményben.

.