Hirdetés

Térképes boltszűrő funkcióval bővült az árfigyelő rendszert

Térképes boltszűrő funkcióval bővült az árfigyelő rendszert

MTI

2023.10.05. 07:57

A GVH videót is készített az Árfigyelő térképes boltszűrő funkciójának működéséről.

Hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) videóval mutatja be az Árfigyelő legújabb, térképes boltszűrő funkciójának működését és előnyeit - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

A videó a https://youtu.be/NTIvqLxwc1w oldalon érhető el.

Kiemelték, az Árfigyelő rendszer már arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók előre kiválasszák a kedvenc boltjaikat, majd a kiválasztott üzletekben megvásárolható termékek között keressenek, illetve ez alapján állítsák össze a napi bevásárlólistájukat. A vizuális térképes boltszűrő funkció használatával, az aktuális tartózkodási hely megadásával - az erre szolgáló ikonra klikkelve - a vásárlók a közvetlen környezetükben található boltokat térképre helyezhetik, majd az ezekben a boltokban kapható termékek aktuális napi árait összehasonlíthatják.

A térképes boltszűrő és a kedvenc boltok beállításának lehetősége várhatóan tovább élénkíti az elmúlt hónapokban kibontakozott piaci versenyt, azáltal, hogy erősíti a helyi mikropiaci árversenyt az egymás közelében található kiskereskedelmi boltok között.

Az új funkció az egyes üzletek árainak a korábbinál is jobb átláthatóságával további napi versenyre ösztönözheti a kereskedelmi láncokat, így hozzájárulhat az élelmiszer-infláció további csökkentéséhez.

A július elseje óta elérhető online Árfigyelő 62 termékcsoport többszáz termékének napi árát mutatja meg, hat kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában - olvasható a GVH közleményében.

.