Advent - Budapest számos pontján belefuthat adventi programba

MTI

2023.11.26. 20:57

November 24. és december 24. között az idén még több helyszínen várják az érdeklődőket.

Kiállítások, családi kézműves foglalkozások, koncertek, irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók, valamint gyerekprogramok várják az érdeklődőket november 24. és december 24. között a SlowXmas rendezvénysorozat keretében Budapest számos pontján, valamint december 16-án a Gárdonyi téri adventi vásárban.

A kulturális feltöltődésre és az élményszerzésre, a lelassulásra bíztatja a közönséget a budapesti SlowXmas programsorozat, amelyet több fővárosi helyszínen rendeznek meg november 24. és december 24. között - olvasható a szervezők közleményében.

Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat keretében számos karácsonyi hangulatot idéző program valósul meg a Bartók Béla úton, a Falk Miksa, a Deák Ferenc és Ráday utcákban, valamint idén először az Margit negyed is csatlakozott a helyszínekhez.

A Bartók Béla úton lévő kiállítóterekben karácsonyi kiállításokkal és vásárokkal, workshopokkal, művészetterápiás foglalkozásokkal is várják egyebek mellett az érdeklődőket. A Falk Miksa utca aukciós házai karácsonyi árveréseket rendeznek, a kisebb galériák pedig kiállításokkal, karácsonyi hangulatú műtárgyak vásárával készülnek. Az utcában vezetett tematikus séták során az aukciók kulisszatitkait is megismerhetik az érdeklődők.

A Deák Ferenc utcában december 6-án a gyerekeket a Mikulás látogatásával, a felnőtteket Charlie-koncerttel várják. A Ráday utcában számos kiállítás és színházi előadás mellett december 9-én kincskereső program, 15-én pedig kvíz-est lesz.

A bevásárló- és tematikus utcákhoz idén csatlakozott a 2. kerületi Margit-negyed is, ahol szintén számos adventi programmal, például tematikus sétákkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, és ajándékkészítő workshopokkal várják a családokat a szervezők.

A program honlapján található adventi kalendáriumban napi bontásban és helyszín szerint is kereshetők a programok.

.