December 10-től érvényes a MÁV új menetrendje

MTI

2023.11.29. 09:11

Kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit.

December 10-től érvényes a MÁV új vasúti menetrendje, amelynek kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az új menetrend kialakításakor a járási egyeztetéseken felül annak az online társadalmi egyeztetésnek a javaslatait is figyelembe vették, amelyet az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezett az utazóközönség érdekében.

A lakossági észrevételeket, javaslatokat a Budapest-Székesfehérvár, a Vác-Vácrátót-Aszód, a Pécs-Villány-Magyarbóly, a Budapest-Hatvan, a Budapest-Szolnok-Debrecen, a Debrecen-Tiszalök és a Debrecen-Mátészalka vonalak esetében építették be - közölték.

Hozzátették: a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonal felújításának köszönhetően ütemes menetrend lép életbe, csökken az eljutási idő és naponta 5 pár új vonat indul Nagyváradra.

Változás, hogy Budapest és Dunaújváros között bővül a Z42-es vonatok száma, a hétvégi reggelenként gyakrabban indulnak vonatok Szolnokról és Nagykátáról - írták. Azt is kiemelték, hogy a hétvégi éjszakai TramTrain-járatok esetében kedvezőbb lesz a csatlakozás a Budapest-Szeged közötti éjszakai, hajnali vonatokhoz.

A menetrendváltozásról további részletek a MÁV honlapján találhatók - hívta fel a figyelmet a vasúttáraság.

Tájékoztatásuk szerint az utasok november 29-től tudják megváltani elővételben a menetjegyeket a menetrendváltást követő időszakra - hívta fel a figyelmet a MÁV.

.