Havazás, majd ónos eső jön - Jeges utakra figyelmeztet a katasztrófavédelem

MTI/alon

2023.11.29. 22:27

A látótávolság is csökken.

A csütörtökre várható havazás és ónos eső miatt a helyenként csúszós, jeges utakra, a csökkent látótávolság veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Azt ajánlják az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.

Arra is figyelmeztetnek, hogy mindenki csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot, továbbá használja a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t - olvasható a közleményben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére csütörtökre.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon előfordulhat gyenge ónos eső is, majd napközben az ország nagy részén eső lesz a jellemző.

.